No More Fomo

Eindelijk wat slapen

Maandagavond 27 juli, de Gentse Feesten zijn dit jaar weer definitief voorbij. Na tien dagen kan ik eindelijk eens rustig gaan slapen. Nuja ‘kan’, niemand verplichtte me om de afgelopen dagen, weer of geen weer, pintjes te hijsen op een of ander Gents plein. Maar als Gentenaar is het vaak moeilijk om aan de lokroep te weerstaan. En bovendien had ik dit jaar opnieuw enorm veel last van fomo, ofte ‘fear of missing out’.

Het begon al donderdag, toen de Gentse Feesten eigenlijk nog niet gestart waren. Eén berichtje dat er popjes werden gemaakt op de Vlasmarkt deed me met gemak beslissen om met een kleine omweg naar huis te fietsen. Wat popjes, pintjes en gesprekjes later was de toon voor de komende dagen meteen gezet.

Ondanks de regenval en af en toe wat werk als lokale weekendjournalist werden ook vrijdag en zaterdagavond in de binnenstad doorgebracht. Er niet bij zijn was geen optie. Maar op zondag kreeg ik het moeilijk. Na het verslaan van het vuurwerk en de Gentse doorgang van DJ Snoopadelic en zijn 7 brede bodyguards was het plots al half 4 ’s nachts. In de lege tram die me van Flanders Expo naar het station zou brengen dacht ik druk na of ik niet beter zou blijven zitten tot aan de Korenmarkt. Enorm veel fomo gevoelens speelden door m’n hoofd maar uiteindelijk won de vermoeidheid toch. Eens in bed kreeg ik verschillende onheilspellende berichten over het verloop van een uitzonderlijk leuke avond op de Vlasmarkt.

De volgende dag bleek m’n angst gegrond. Ik had iets gemist. Deze grote fout op maandagavond proberen rechtzetten lukte niet. Alle bevriende feestgangers waren uiteraard nog moe van de topavond de dag ervoor.

Gelukkig waren er nog 7 dagen waarop ik me kon uitleven. Geen uitnodiging werd negatief beantwoord want stel je voor dat er nog zo’n memorabele avond werd gemist.

Wel wat vermoeiend, fomo tijdens de Gentse Feesten.

Een blogpost over een belachelijk woord maar eigenlijk wil ik vooral het volgende fragment uit Broad City tonen. In de eerste 40 seconden (maar kijk gerust verder naar deze fantastische serie!) wordt het concept goed uitgelegd.

On the road
Van New York naar Californië en terug.